шапка сайта

Розділ 1. МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ, ВЛАСТИВОСТІ І ФУНКЦІЇ НАДЗЕМНИХ ОРГАНІВ ТА КОРЕНЕВОЇ СИСТЕМИ ПЛОДОВИХ І ЯГІДНИХ КУЛЬТУР
1.1. Надземна система та її будова
1.2. Коренева система, її функції та будова
Розділ 2. БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА ОБРІЗУВАННЯ КРОН ПЛОДОВИХ ДЕРЕВ
2.1. Біологічні особливості порід і сортів
2.2. Особливості плодоношення сортів яблуні
2.3. Сила росту і особливості плодоношеннясортів груші, айви та кісточкових порід
2.4. Біологічні основи формування крон плодовихдерев
2.5. Способи обрізування плодових дерев
2.6. Старіння, періодичне плодоношення і природне омолодження дерева
2.7. Строки і види обрізування
2.8. Техніка обрізування
Розділ 3. БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ СТВОРЕННЯ І ПРОДУКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ТИПІВ ІНТЕНСИВНИХ НАСАДЖЕНЬ ЗЕРНЯТКОВИХ ПОРІД
3.1. Конструкції (тип, модель) насаджень зерняткових порід, садивний матеріал та особливості формування та обрізування дерев
3.2. Веретеноподібні форми крони
3.2.1. Еволюція веретеноподібних крон
3.2.2. Шпіндельбуш (веретеноподібний кущ)
3.2.3. Шпіндель (веретено)
3.2.4. Веретеноподібна крона без відгинання гілок
3.2.5. Плоский шпіндельбуш
3.2.6. Шпалерно-карликові насадження
3.2.7. Струнке (класичне, грузбек) веретено
3.2.8. Осеподібна крона (французька вісь або піллер)
3.3. Округлі форми крон
3.3.1. Округла приземкувата крона
3.3.2. Багатовісна крона
3.3.3. Мутовчасто-ярусна крона
3.3.4. Розріджено-ярусна крона
3.4. Площинні крони
3.5. Особливості формування та обрізування айви
3.6. Проріджування квіток і зав'язі
3.6.1. Ручне проріджування квіток і зав'язі
Розділ 4. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ДЕРЕВ КІСТОЧКОВИХ ПОРІД
4.1. Формування та обрізування дерев кісточкових порід
4.2. Черешня
4.2.1. Особливості обрізування дерев черешні
4.2.2. Округла крона зі зниженою зоною плодоношення
4.2.3. Кущоподібна крона (заповнена чаша)
4.2.4. Округла малогабаритна крона
4.2.5. Веретеноподібна (конусоподібна) крона
4.2.6. Веретеноподібна крона модифікації ІС НААН
4.2.7. Центральний провідник Фогеля
4.2.8. Іспанський кущ
4.3. Вишня
4.3.1. Особливості обрізування вишні
4.3.2. Округла крона зі зниженою зоною плодоношення
4.3.3. Сплощена та площинна крони
4.3.4. Осеподібна крона
4.4. Абрикос
4.4.1. Особливості формування та обрізування дерев абрикоса
4.5. Слива
4.5.1. Особливості формування та обрізування дерев сливи
Розділ 5. ОБРІЗУВАННЯ КУЩІВ ЯГІДНИХ КУЛЬТУР
5.1. Особливості формування та обрізування кущів смородини
5.2. Особливості формування та обрізування кущів аґрусу
5.3. Формування та обрізування кущів малини
Розділ 6. ЗАХИСТ ПЛОДОВИХ ДЕРЕВ ВІД СТИХІЙНИХ МЕТЕОРОЛОГІЧНИХ ЯВИЩ
6.1. Встановлення кілків під час садіння дерев у сад
6.2. Індивідуальні підпори для кожного дерева
6.3. Шпалера з одного дроту на залізобетонних стовпах та жердинами біля кожного дерева
6.4. Шпалера з трьох дротів без додаткових опор біля дерева
ЛІТЕРАТУРА